Paintings
____________________________________________________________________________________________________

Het proces van het schilderen staat bij mij voorop, daarbij is het belangrijk om geconcentreerd en in het moment te zijn. De energie kan dan vrij stromen, verf of inkt kan trefzeker op het doek of papier worden gezet. Ik werk aan de hand van foto’s, daarbij gaat het mij niet om een directe weergave van de persoon op de foto, ik zoek naar sfeer, de persoonlijkheid die de persoon op de foto uitstraalt, gebruik het contrast in de foto, de compositie.Ik vertrek vanuit het grote geheel, daarna zoek ik meer detaillering. De blik, de ogen zijn meestal het middelpunt, daarbij het geheel niet uit het oog verliezend.

Kunstenaars die ik goed vind zijn o.a. Marlene Dumas, Egon Schiele, Antony Gormley, Henk Visch. Bij al deze kunstenaars staat de menselijke figuur centraal en er is bij allemaal een combinatie van bravoure en kwetsbaarheid. ’Het kwetsbare innerlijk van buiten niet te zien’. Ik gebruik vaak foto’s van kunstenaars als uitgangspunt, laat me inspireren door de desbetreffende kunstenaar. Ook maak ik vaak zelfportretten en portretten van oude mensen. In deze onderwerpen vind ik de intensiteit die ik zoek.

In het edelsmeden zoek ik de speelsheid in het maken. Ik werk veel met zilver dat ik smelt en uitgiet in water, zo ontstaan er organische vormen die ik combineer met parels en stenen. Ze doen vaak denken aan schelpen, roepen de sfeer van de zee op. Soms werk ik met ‘objets trouves’, bestaande voorwerpen krijgen een tweede leven in sieraden of kleine objecten.

Hester Dik, 1967

Vakschool edelsmeden 1987-1990,Gerrit Rietveld academie 1988-1993, Ruudt Wackers academie 1993-1995

Exposities: OAAO 1998-2004, Galerie Outline 2001&2003, Galerie Art Walls 2004, Willem den Hartigh 2005, Kunstwinkel ZUS 2007, Open ateliers Rivierenbuurt 2008, Sunday market 2009-2012.

 

 

 

 

About
Contact
hesterdik@hotmail.com
___________________________________________________________________________________________________
www.marels.markita.nl
Webshop